Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Dos castells de 9 dels Castellers de Vilafranca a Berga, amb ensurt final

Dos castells de 9 dels Castellers de Vilafranca a Berga, amb ensurt final

Els Verds descarreguen a la capital del Berguedà el 3 i el 4 de 9 amb folre, junts per segon cop aquest any, però acaba deixant en intent el 3 de 8 amb l’agulla que no els havia caigut mai.

Diada de contrastos per als Castellers de Vilafranca, que com ja havia fet els anys 2011 i 2014 han dut fins a Berga els dos castells bàsics de 9 pisos, el 3 i el 4 de 9 amb folre. Dos castells que feia una setmana  ja completaven a casa. Dues estructures treballades però de formació solvent, sobretot el tres, que ja es va afinant. Amb el quatre la cosa ha necessitat una mica més de feina, al estirar-se en excès als pisos mitjans durant la descarregada.

Amb la feina més grossa feta, els verds han volgut estrenar aquesta temporada el 3 de 8 amb l’agulla. Un castell que ha pujat nerviós i que s’ha trencat al pis de quints just carregar el tres. Una caiguda inesperada i lletja amb diversos contusionats. Per sort, i com ens ha comunicat el propi cap de colla aquesta tarda, tots els castellers ja son a casa. Es la primera vegada en 12 anys, quan el van estrenar l’any 2006, que els cau aquest castell que havien descarregat en les 35 ocasions dut a plaça. Cal passar pàgina i sense descans pensar en que es podrà fer dissabte vinent a Sant Quintí de Mediona.

Després de la caiguda del castell dels vilafranquins, que actuaven en segon lloc, la diada ha quedat suspesa. Els Capgrossos de Mataró han completat el 3 i el 4 de 8, mentre que els locals Castellers de Berga han estrenat els seus tres castells. Torre de 7, 5 i 7 de 7.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: