Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diada castellera de les Fires de Maig amb estrenes destacades a plaça

Els Castellers de Vilafranca estrenen el 4 de 9 amb folre i el 5 de 8, mentre que els Xicots ho fan amb la Torre de 7 i el 4 de 8, i la Jove amb la Torre de 6 carregada.

Bon inici de temporada de les colles vilafranquines a la plaça de la vila, amb motiu de la diada castellera de les Fires de Maig, on l’actuació a l’antiga -sense ordre i temps d’execució- a permés a les tres colles resoldre-la en poc més de 45 minuts.

Els Castellers de Vilafranca, com ja van fer el 2016 i el 2017, han aprofitat la diada de Fires per estrenar el 4 de 9 amb folre i sumar els dos castells de 9 junts per primer cop aquest any. A més amb el 5 de 8, castell que la colla no feia des de primers de juny de 2016, els ha fet arrodonir una bona tripleta màgica amb alguna cara nova al pom de dalt. Precisament la darrera vegada que es va veure aquesta tripleta de verd, va ser per les Fires de Maig de 2016. Han obert diada amb el 3 de 9 amb folre, el tercer de l’any que s’ha mostrat nerviós a la baixada, concentrats per evitar l’error de la caiguda de Sants de set dies enrere. Per segona ronda han deixat el primer 4 de 9 amb folre de l’any, treballat a la baixada, però sense perillar en excès. Cal anar-lo polint en una alineació descarregada de pes. La diada l’han tancat amb el 5 de 8, castell poc habitual,  ben treballat i que no els ha suposat massa feina malgrat fer els tres castells de manera consecutiva. El tercer pilar de 6 de  l’any ha possat la cirereta d’una brillant diada. Setmana vinent parada a Berga on hi ha intenció de dur castell de 9.

Els Xicots de Vilafranca per la seva part arribaven amb la idea d’estrenar el castell de 8. Després de descarregar primer la Torre de 7, la primera de l’any i treballada a la baixada, han necessitat un gran esforç per anotar-se el primer 4 de 8 del 2018. Carregat amb solvència, la baixada ha necessitat feina extra al tancar-se massa una de les rengles. Després d’haver fet els darrers 4 anys algun castell de 8 abans de Fires enguany la cosa va més poc a poc. Caps de colla nous, canvis a molts pisos i baixes de castellers altres anys indispensables. Tenen armes i capacitat.  Han tancat diada amb el pilar de 5 flanquejat per 4 pilars de 4. Ara setmana sense actuació, per encarar d’aqui a quinze dies la diada Joan Sol, on podrien estrenar el 3 de 8.

La Colla Jove Xiquets de Vilafranca també ha fet un bon paper en el seu nivell. Han carregat la primera Torre de 6 de l’any, que se’ls ha fet massa llarga per la lentitud d’un pom de dalt que mica en mica aniran afinant, i que ha fet que els terços notessin el desgast. La Jove no ha baixat pretensions i tot seguit han descarregat sense problemes el 4 de 6 amb l’agulla, que engunay han recuperat després d’una temporada sense fer-lo, i el 3 de 6 amb l’agulla. Quatre pilars de 4 a l’hora han servit per tancar la diada de Fires, d’una colla que busca crèixer en efectius i mirar d’arribar als castells de 7.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: