Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum organitza un concert d’homenatge a Josep Soler Sardà

El concert d’homenatge a Josep Soler se celebra aquest dissabte, començarà a les vuit del vespre al Vinseum.

S’ estrenarà la darrera obra escrita per ell, una peça coral sobre el poema Festa major de Maria Dolors Calvet i que es titula “Símbols tots d’alegria”. Aquest concert s’inclou dins del 8è Festival de Música Josep Soler que anualment organitza la Biblioteca de Catalunya. Aquesta és la primera vegada que el festival també inclou un concert a Vilafranca.

Josep Soler i Sardà va néixer a Vilafranca el 1935, i és un dels compositors i assagistes catalans més destacats. Està considerat un dels autors vius més importants de la música contemporània a Catalunya. Entre la seva ingent obra musical es compten 16 òperes, 8 simfonies, nombrosos concerts, oratoris, lieder i sonates. Junt a les seves composicions Josep Soler ha desenvolupat una profunda i contínua tasca teòrica, amb l’edició de diversos assajos sobre musicologia i estètica. Membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi des de 1982, actualment és director honorífic del Conservatori Professional de Música de Badalona.

El programa del concert d’aquest dissabte preveu una primera part amb les obres “Ut tuo propitiatus. Himne a Sant Esteve” i “Ritual Mossàrab de difunts”de Rojo i Prado, entre d’altres. A més de l’estrena de “Símbols, tots d’alegria”, una peça creada aquest any per Josep Soler a partir del poema “Festa Major” de Maria Dolors Calvet.

Les intèrprets seran el cor femení, Auditexaudi, sota la direcció de Paloma Báscones. A la segona part del concert s’interpretarà l’obra “Murillo” de Josep Soler.

És un melodrama per actor i conjunt instrumental dividit en nou peces. Els intèrprets seran Salvador Vidal, a la lectura dramatitzada i el Grup Instrumental Josep Soler sota la direcció de Joan Pere Gil.

El concert començarà a les vuit del vespre a l’Auditori del Vinseum i l’accés és lliure.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: