Dimarts, 15 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha acollit aquest cap de setmana la Conferència Nacional de les Joventuts d’ERC

L’adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha criticat l’estratègia de judicialització del govern espanyol i ha apel.lat novament al diàleg per desencallar la situació política que es viu.

En la línia del que va dir Carles Puigdemont dissabte a Berlín, Aragonés aposta per una taula de negociació política. Així ho va dir a l’acte de cloenda de la Conferència Nacional de les Joventuts d’ERC, celebrat aquest cap de setmana a Vilafranca.

Aquest cap de setmana les Joventuts d’Esquerra Republicana han realitzat al local dels Falcons de Vilafranca la seva Conferència Nacional, on hi participaven més de tres-cents joves, i on es buscaven les bases per iniciar el debat públic sobre l’estratègia que ha de seguir l’independentisme a nivell polític, social, popular i institucional els propers anys.

Avançant-se a la Conferència d’Esquerra Republicana, les seves joventuts han aprovat una ponència estratègica que defineix les properes passes de l’organització. Així mateix, també han volgut fer una aposta de futur amb un canvi de logotip i una renovació de la seva Declaració de Principis.

Diumenge s’ha fet la cloenda de la Conferència Nacional de les JERC, però el treball es va dur a terme dissabte durant tot el dia. A les portes de la jornada la diputada de les Joventuts d’Esquerra Republicana, Rut Ribas, apuntava que se senten “legitimats per prendre iniciativa i iniciar

el debat sobre l’estratègia que ha de seguir l’independentisme”.

Assenyala que feia temps que havien previst celebrar la reunió a Vilafranca i finalment ha coincidit amb l’alliberament de Puigdemont, que dona esperança a la resta de polítics que hi ha a la presó o fora del país.

Per la seva banda el portaveu nacional de les JERC, Pau Morales, indica que davant l’ús de la força judicial i policial de l’Estat Espanyol, cal entendre que el camí cap a la independència serà més llarg i més dur.

La Ponència aprovada a Vilafranca per les JERC estableix una estratègia independentista que passa per combinar una suma de forces amb una coordinació entre institucions i carrer per tal de seguir avançant cap a la implementació d’una República Catalana.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: