Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sota el lema “ A Vilafranca, ens quedem!” la CUP reivindica lloguers justos i dignes

El proper dia 27 d’abril des de la CUP organitzen la presentació a Vilafranca del sindicat de llogaters. L’acte es farà al Casal Popular de la capital de l’Alt Penedès a partir de 2/4 de 8 del vespre.

Els sindicats de llogaters són una iniciativa que ha nascut a Barcelona però que s’està estenent per tot el territori amb la voluntat d’oferir assessorament i suport als llogaters sobre els seus drets i deures. La intenció, com explica Vanessa Rafecas, és donar a conèixer aquesta eina i que es pugui fer arribar també al Penedès.
De fet a Sitges ja hi ha un col·lectiu organitzat i des de la CUP de Vilafranca pensen que seria interessant també que es crees a la capital de l’Alt Penedès.
Fa dies que la CUP es reuneix amb les AAVV i entitats de la Vila per parlar sobre aquesta problemàtica, cada cop més generalitzada, i han imprès una tríptic que recull les principals problemàtiques en què es troben els llogaters, per tal que arribi la informació al màxim de col·lectius possibles, com els joves o els nouvinguts.
Heu buscat mai pis de lloguer a la vila? Heu estat de lloguer, se us acaba el contracte i no us el renoven? En renovar el contracte us volen apujar el preu de manera desmesurada i abusiva? Sou joves i us és impossible emancipar-vos a Vilafranca?
Aquestes situacions i preguntes recurrents omplen, remarquen des de la CUP, el dia a dia de moltes persones. Per això fa mesos que la CUP de Vilafranca encadena propostes polítiques en matèria d’habitatge, i ho fa per denunciar la greu situació en què es troba un dret tant bàsic com el dret a tenir un sostre digne.
Laia Santís, Isabel Téllez i Vanessa Rafecas explicaven que vivim en un context de bombolla de preus de lloguers, on cada vegada més s’imposa l’habitatge de lloguer com un objecte d’especulació per davant de la funció social i residencial de totes les persones. Per això, la CUP, fa mesos va publicar una revista monogràfica sobre habitatge i ha treballat i presentat diverses mocions al ple municipal per tendir a la cobertura d’un dret tant bàsic com és el dret a l’habitatge. S’ha aconseguit acordar al ple que es redacti un pla local d’habitatge, que ha de ser una eina cabdal per treballar en aquest tema, però la regidora Laia Santís recordava també que una de les seves prioritats és que es reobrís l’oficina local d’habitatge, una proposta que ha topat amb l’oposició del govern municipal.
En aquesta línia, fan saber que tenen més propostes polítiques sobre la taula per anar presentant els propers mesos i que no defalliran en la lluita pel dret a un habitatge just, digne i universal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: