Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
S’han recuperat i musicat els goigs de sant Pelegrí, que s’estrenaran a la capella de Vinseum

S’han recuperat i musicat els goigs de sant Pelegrí, que s’estrenaran a la capella de Vinseum

Aquest divendres, festivitat de sant Pelegrí, la capella de Vinseum, sota la seva advocació, acollirà a les 7 del vespre l’estrena dels goigs tradicionals dedicats a aquest Sant.

Els goigs han estat recuperats d’una vella edició del 1870, sortida dels tallers de Pere Alagret, i han estat musicats de nou per Joan Cuscó Clarasó, tota vegada que no s’ha conservat la música original.

L’edició dels goigs, realitzada per l’entitat Gogistes Penedesencs, han estat patrocinada per Vinseum amb la voluntat de preservar la denominació d’aquesta capella vilafranquina i seran interpretats per la Schola Gregoriana de Vilafranca, a la vegada que s’oferiran en una acurada edició a tots els presents. L’acte comptarà igualment amb unes paraules de Mossèn Xavier Aymerich, rector de Santa Maria, a l’entorn de la biografia de sant Pelegrí Laziosi, Sant d’origen italià; també Joan Solé Bordes comentarà alguns aspectes de l’històric edifici de la capella de la plaça de Jaume I.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: