Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha estrenat la darrera composició de Josep Soler Sardà amb text de Maria Dolors Calvet

Aquest dissabte el Vinseum acollia un concert d’homenatge a Josep Soler.

El compositor, nascut a Vilafranca fa 83 anys, és un dels compositors i assagistes catalans més destacats. Està considerat un dels autors vius més importants de la música contemporània a Catalunya. Entre la seva ingent obra musical es compten 16 òperes, 8 simfonies, nombrosos concerts, oratoris, lieder i sonates. Junt a les seves composicions Josep Soler ha desenvolupat una profunda i contínua tasca teòrica, amb l’edició de diversos assajos sobre musicologia i estètica.

Soler manté una relació amb el Vinseum, havent-ne llegat bona part dels seus manuscrits. Aquest dissabte es mostrava molt satisfet de poder tornar a Vilafranca.

Per Soler la música és una manera de viure, és tant essencial com respirar.

Des de fa 8 anys se celebra a Barcelona el Festival de Música Josep Soler que organitza la Biblioteca de Catalunya i enguany, per primera vegada el darrer concert del festival s’ha realitzat a Vilafranca.

A la primera part del concert s’estrenava la darrera obra escrita per ell, una peça coral sobre el poema “Festa major” de Maria Dolors Calvet i que es titula “Símbols tots d’alegria”.

Les intèrprets eren el cor femení, Auditexaudi, sota la direcció de Paloma Báscones.

A la meitat del concert va ser el torn dels parlaments. Molt breus. Primer per part del regidor de Cultura, Raimon Gusi, que va assenyalar que Vilafranca se sent molt honorada per la tasca de Josep Soler. Tot seguit va parlar el compositor, bàsicament per recordar la seva procedència vilafranquina, sóc fill de Cal Soler de la Farinera i de Cal Sardà de la rambla, va dir. També va presentar les obres del concert que comptava amb una segona part en la que s’interpretava l’obra “Murillo” de Josep Soler.

Un melodrama per actor i conjunt instrumental dividit en nou peces.

Els intèrprets eren Salvador Vidal, a la lectura dramatitzada i el Grup Instrumental Josep Soler sota la direcció de Joan Pere Gil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: