Dilluns, 21 d'Octubre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Martí Sarroca ha recuperat el Viacrucis pels voltants del Castell

Divendres s’iniciaven els actes centrals de la Setmana Santa a les diferents esglésies i centres de culte de la comarca.

Entre les novetats, i després de vint anys sense fer-se per l’exterior, la Parròquia de Santa Maria de Sant Martí Sarroca i el Cos de Portants del Sant Crist d’aquest municipi han recuperat enguany el Viacrucis pels voltants de l’església de Santa Maria i el Castell.

El Viacrucis de la Parròquia de Santa Maria de Sant Martí Sarroca té molts anys d’història i en Josep Figueres, que és un dels portants més veterans,  recorda alguns detalls de la tradició.

Josep Figueres també explica que just desprès de la guerra el Viacrucis havia baixat fins i tot al poble.

La recuperació del Via Crucis per l’exterior del Conjunt Monumental anava a càrrec del Cos de portants, que feia vint anys que no sortia fora de l’Església. També es va recuperar la imatge de la Mare de Deu dels 7 Dolors, que ha estat restaurada.

Per fer front a les despeses de la seva restauració es venien torxes al preu de 5 euros per acompanyar el Viacrucis, que es va començar divendres a les set de la tarda, després de la celebració de la Passió del Senyor, amb sortida de dins de l’església de Santa Maria i que feia un recorregut pel voltant del Castell.

 

 

 

 

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari

Penedès Televisió

09:00
Notícies en xarxa
Informació general del país
10:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
10:30
Poemes pel Penedès
Poemes musicats i interpretats per Paton Soler

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: