Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 500 alumnes de 5è de primària de Vilafranca han participat al “Sona a cinquè”

Aquest dimarts a l’Auditori Municipal de Vilafranca s’ha dut a terme, per novè any consecutiu, “Sona a Cinquè!” una iniciativa que girava entorn de la nova cançó i la cançó d’autor.

Els mestres de música i el Servei de Cultura van escollir aquesta temàtica amb la idea que els alumnes coneguin, entenguin i gaudeixin d’aquest període de la nostra música, que està en auge des de fa uns anys amb grups nous a l’escena musical. El cantant del Penedès Cesk Freixas, junt amb 2 components del seu grup, el Víctor Nin i Rai Iniesta, eren els encarregats d’ensenyar aquesta música als escolars, per 4rt any consecutiu.

El format de l’espectacle permet als alumnes gaudir d’un concert on es repassen algunes cançons importants. Tant a nivell internacional, com Bob Dylan o Silvio Rodríguez, com en relació a la Nova Cançó.

Justament l’apartat de la Nova Cançó permet fer associació amb l’actual situació que s’està vivint a Catalunya.

A l’Auditori de Vilafranca es va fer un passeig històric a través de la cronologia dels moments més importants de la cançó d’autor i nova cançó. Totes les cançons estaven traduïdes al català.

L’activitat complementa l’oferta que es fa a primària per part de l’Ajuntament de Vilafranca, ja que els alumnes de primer a quart participen a la Fira Musical i els de sisè a la Cantània. Va ser, doncs, una oportunitat interessant per als alumnes de 5è de primària per a gaudir d’un espectacle sobre la nova cançó.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: