Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escola Gregoriana de Vilafranca ofereix una audició a la Basílica coincidint amb dijous sant

La cripta va acollir aquest recital, que va tenir molt bona acollida, i que va servir per mostrar tota la varietat de peces del cant gregorià.

En aquestes festes de Setmana Santa són molts els actes litúrgics que es celebren a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca. Un dels primers, el passat dijous sant, dia 29 de març, i un cop finalitzada l’eucarística del Sant sopar va ser l’audició de cant gregorià amb l’Escola Gregoriana de Vilafranca dirigida per Joan Terrades i amb Isidre Vallès a l’orgue.
En total es van oferir 9 peces, com una mostra dels diferents cants litúrgics que hi ha dins del gregorià. Terrades explicava també que interpretaven la Salve Regina, que havia estat musicada per un ex membre de l’Escola Gregoriana de Vilafranca.
En una cripta que estava pràcticament plena, les diferents peces van tenir molt bona acollida. Terrades explicava que és un cant que té la dificultat de cantar-se en llatí, i també que és molt delicat.
El cant gregorià ha anat quedat relegat en el dia a dia de la litúrgia de l’església catòlica, i pràcticament fora d’audicions com aquesta i alguns concerts molt concrets es fa difícil poder-ne escoltar. Terrades explica que accions com la dijous sant servien per mantenir-lo viu i acostar-lo també al públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: