Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les conferències de Llavina i Esquirol són l’aportació penedesenca destacada en el Vilapensa

Un dels actes més esperats del Vilapensa i amb protagonisme penedesenc va ser la doble conferència que acollia l’auditori del Vinseum el divendres a la tarda.

Primer l’escriptor i professor de l’Institut Milà i Fontanals, Jordi Llavina, va parlar de “poesia, llenguatge i comprensió de l’ésser”. I tot seguit el filòsof i professor de la Universitat de Barcelona, Josep M Esquirol, presentava una conferència sota el títol de “Generositat filosòfica i filosofia de la generositat”.

Llavina, amb la seva capacitat de comunicació, va enlluernar el nombrós públic que omplia l’auditori amb un recull de versos i poemes, reflexionant sobre la forma de vida que és el llenguatge de la poesia. Amb ironia, va recordar que la resta d’animals no n’escriuen.

Tot seguit va ser el torn de Josep Maria Esquirol que és de Mediona i ,com va explicar, l’uneix una forma amistat i confluència de pensament amb Jordi Llavina. Com si es tractés d’un complement a la conferència del poeta el filòsof va tractar d’explicar perquè el pensament té un caràcter poètic.

Josep M Esquirol és autor de llibres com “La resistència íntima”, publicat el 2015, o el més recent “La penúltima bondad”.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: