Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’autor d’un assassinat comès l’any 2000 a Montgat, resolt pels Mossos, vivia a Vilafranca

Els Mossos d’Esquadra van resoldre el setembre de 2017 un crim que s’havia comès l’any 2000 a Montgat.

Un dels elements que posen de relleu la complexitat de la investigació s’exemplifica en la reconstrucció que van poder fer els investigadors  de l’itinerari en tren i tots els moviments que va fer l’homicida des de el seu domicili de Vilafranca fins al domicili de la víctima, a Montgat.

Els fets es remunten al març de l’any 2000 quan en un domicili de Montgat es va trobar el cadàver amb signes de violència  d’un home de nacionalitat equatoriana que cuidava un home ancià incapacitat. La Guàrdia Civil es va fer càrrec de la investigació l’any 2000. A l’escena del crim hi van trobar l’home mort, completament nu, que presentava diverses ferides d’arma blanca per tot el cos. A més l’autor dels fets havia deixat una flor a l’orella de la víctima i havia fet inscripcions a la paret amb sang on hi deia “Hitler tenia Razón” i “KKK”.

L’homicida va esborrar de l’escena del crim les empremtes i les restes d’ADN amb l’objectiu de dificultar la investigació policial. L’any 2003 una cosina de la víctima va rebre una trucada telefònica en la qual va sentir una gravació amb la veu del seu cosí.  D’altra banda, a la tomba hi va trobar un ram de flors que ni ella ni cap altre familiar havia dipositat mai. Aquets nous elements obrien una escletxa en la investigació que podien conduir a la identificació i detenció de l’autor de l’assassinat.

L’any 2016 el Jutjat de Badalona va ordenar la reobertura del cas, en aquesta ocasió a mans dels Mossos.

En el decurs de les tasques d’investigació els agents van localitzar anuncis de contactes en publicacions d’àmbit comarcal que hauria utilitzat  l’autor del crim per contactar amb la seva víctima.

Un any després els agents van informar a l’autoritat judicial que tenien constància que l’autor dels fets havia marxat a Colòmbia després d’haver passat un temps a l’exèrcit espanyol.

Finalment el 2 setembre del 2017 les autoritats colombianes van detenir l’investigat a Colòmbia que va ingressar en una presó del país a l’espera de ser extradit  posteriorment a l’Estat espanyol.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: