Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alumnat de l’institut Nou de Vilafranca començarà el curs vinent al nou edifici

L’edifici s’està construint a l’avinguda Europa, al solar del costat d’on actualment ja funciona l’institut, en mòduls prefabricats des del curs 2014 – 2015.

L’edifici nou disposarà d’uns 4.000 m2 construïts i té un pressupost de 4 milions 900 mil euros. En principi, l’alumnat de l’IES Nou de Vilafranca començarà el curs 2018-2019 al nou edifici, tal com estava previst.

Aquest dimarts al matí, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat per la regidora d’Ensenyament i el regidor de Territori, ha visitat les obres. Per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat hi ha assistit el director general de Centres Públics, Antoni Massegú. També hi era present el director de l’institut, Pere Serveto. Pere Regull s’ha mostrat satisfet que la Girada disposi de tres centres públics, la llar d’infants, l’escola i l’institut, que permeten cobrir tot l’ensenyament obligatori al mateix barri. També qualificava el fet que el curs vinent es posi en marxa el nou equipament de “molt bona notícia per a Vilafranca”.

El director general de Centres Públics ha explicat que el nou centre preveu 3 línies d’ESO i 2 de batxillerat. I ha destacat que la línia del Departament d’Ensenyament en els nous centres és “donar un accés diferenciat a espais com el gimnàs o la biblioteca” per obrir-los a la ciutadania.

En aquest cas, Massegú ha dit que es poden seguir explorant els usos compartits d’espais que ja es donen entre l’IES Nou i l’escola Dolors Piera.

L’arquitecte de l’obra, Jordi Farrando, ha explicat en el transcurs de la visita que, amb façana a l’avinguda Europa, hi haurà l’aulari i l’administració. La distribució tindrà forma de pinta, amb patis interiors que donaran il·luminació natural a les aules. A la planta baixa se situaran l’administració, el taller, l’aula de tecnologia i el laboratori, a la planta 1a les aules de batxillerat i a la 2a, les d’ESO.

L’institut disposarà d’un altre edifici a la part posterior i amb entrada independent que acollirà la cantina i el gimnàs. El solar on ara hi ha els mòduls prefabricats acollirà les pistes esportives del nou institut, de manera que les zones esportives de l’escola Dolors Piera i del nou institut estaran a tocar.

Actualment l’institut de la Girada acull 260 alumnes i la previsió és que el curs vinent en pugui acollir uns 350.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: