Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès recupera progressivament les posicions perdudes durant la crisi

La Federació Empresarial del Gran Penedès ha presentat la 14a edició de l’Índex de Competitivitat Territorial, elaborat per la consultora Actíva Prospect.

A l’Alt Penedès, la presentació es va fer aquest dimarts al migdia a l’Enològica. A grans trets, l’estudi apunta a una millora de la competitivitat del Gran Penedès: el Baix Penedès escala dues posicions en l’índex, l’Alt Penedès, una, i el Garraf es manté entre les deu comarques més competitives de Catalunya, tot i que perd una posició.

L’Alt Penedès recupera progressivament la competitivitat perduda durant la crisi econòmica i se situa com a dotzena comarca amb més avantatges competitius. La comarca presenta els millors resultats des del 2009, havent superat el greu daltabaix que va suposar la desaparició de Caixa Penedès i la reestructuració del sector financer l’any 2013.

Els punts forts de l’Alt Penedès són la disponibilitat de sòl, les infraestructures de transport i comunicacions, l’accessibilitat als mercats i la innovació.
David Moreno, responsable de l’estudi, apunta a foment de la innovació més enllà de l’àmbit comercial, per millorar la competitivitat de la comarca.

Com a febleses, l’Alt Penedès presenta un retrocés en dinamisme de l’ocupació i el teixit empresarial, poca emprenedoria i mancances en la qualificació de la mà d’obra i en els serveis educatius per formar els treballadors i treballadores. També manquen serveis de suport a l’activitat econòmica.

L’activitat industrial manté un paper molt important dins l’estructura econòmica de l’Alt Penedès i la situa com una de les comarques més industrials de Catalunya, amb un paper fonamental del sector de l’alimentació i les begudes, el paper i el cautxú i el plàstic.

L’índex es pot consultar a la pàgina web de la FEGP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: