Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Sala dels Trinitaris acull l’exposició “Soliloqui” de l’artista Xavier Escala

L’exhibició està formada per un conjunt de dotze obres des del 2011 fins a l’actualitat que són producte d’una recerca solitària

Divendres passat tenia lloc a la Sala dels Trinitaris la presentació, a càrrec del regidor de cultura Raimon Gusi, de l’exposició Soliloqui de Xavier Escala. Es tracta de la primera exposició individual de l’artista a Vilafranca. Escala fa servir el llenguatge tradicional de l’escultura, utilitza valors com el pes, la composició i el moviment per expressar les seves pròpies idees. És capaç de transmetre un missatge sense explicacions escrites, ni discurs conceptual. De fet, la seva intenció, més que transmetre, és suggerir.

L’escultura de Xavier Escala no vol seduir amb colors brillants, el que pretén és enamorar discretament, suggerir una emoció que ha de completar l’espectador. L’ exhibició està formada per un conjunt de dotze obres des del 2011 fins a l’actualitat que,  segons l’autor, són producte d’una recerca solitària ja que no s’ha identificat plenament amb cap corrent artística del seu entorn.

La inauguració de l’exposició es va complementar amb l’actuació musical del quartet de corda ‘Altimira’.

A més, el proper diumenge 15 d’abril a les 12 del migdia, l’artista ha convidat a la pintora Nina Murashkina per presentar la seva obra “Deessa”, un projecte que han estat realitzant en comú. Aquest dia també s’oferirà una conversa amb ambdós artistes i una visita comentada a l’exposició.

L’exposició ‘Soliloqui’ es pot visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 6 de maig en horaris de dimecres a divendres de 5 a 8 de la tarda; dissabtes de 6 a 8 del vespre i diumenges de 12 a 2 del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: