Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La CUP de Sant Sadurní alerta que podria haver-hi un projecte privat per gestionar Can Guineu

La CUP de Sant Sadurní alerta que podria haver-hi un projecte privat per gestionar Can Guineu

Els cupaires expliquen que un grup d’empresaris han preguntat al consistori sobre la possibilitat que un cop remodelada Can Guineu, el consistori cedís l’espai per a una gestió privada.

Els membres de la CUP de Sant Sadurní han explicat que durant la darrera Comissió Sectorial de Turisme, un d’aquests empresaris va preguntar en quin punt es trobava la compra de l’edifici i sobre la possibilitat de que, un cop remodelada Can Guineu, el consistori cedís l’espai per a una gestió privada.
Per als cupaires seria un gran escàndol si aquesta proposta acabés sent una realitat, ja que consideren que no es pot permetre que es destinin recursos públics per a comprar i reformar un espai, i que després es cedeixi la seva gestió al sector privat.
Malgrat que l’equip de govern ha dit oficialment que es faria un procés participatiu per a decidir quin seria l’ús de Can Guineu, la CUP troba sospitós que un grup d’empresaris del municipi estiguin destinant temps i esforços a un projecte sense un mínim consens per part dels partits que formen el govern. Recorden també que el juny de 2017 des de la CUP van presentar una moció per a impulsar un procés participatiu sobre la compra o no de Can Guineu i en cas afirmatiu, decidir qin ús se li donava a la casa pairal, que va ser rebutjada pels grups que formen l’equip de govern (PdCat i ERC).
La compra de Can Guineu es va formalitzar a principis d’any, tot i que no es va materialitzar fins a finals de març. Aquesta adquisició ha suposat una inversió per part de l’Ajuntament de Sant Sadurní de 300.000 euros. Els experts estimen que només l’adequació de l’espai suposaria una inversió de 5 milions d’euros aproximadament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: