Diumenge, 27 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La conferència de Sant Jordi inicia els actes del bicentenari del naixement de Milà i Fontanals

Aquest dilluns a les vuit del vespre tenia lloc la Conferència Institucional de la Diada de Sant Jordi de Vilafranca amb el títol de “Manuel Milà i Fontanals, teòric i editor de la literatura popular”

L’acte es va fer al saló de Plens de l’Ajuntament i en l’obertura el regidor de Cultura, Raimon Gusi, va explicar que hi ha una comissió que prepara els actes de commemoració del bicentenari del naixement de Manuel Milà i Fontanals, i que per això es va proposar tractar aquesta temàtica a l’acte de Sant Jordi. També va avançar que el proper 6 de maig es descobrirà una placa a la casa natal de Milà, es farà una ofrena floral al monument de la rambla i un concert a l’Escola Municipal de Música.

Tot seguit va ser el torn de la conferència de Manuel Jorba, estudiós del procés d’introducció i evolució del romanticisme literari a Catalunya. Jorba va fer la tesi doctoral centrada en la figura de l’escriptor vilafranquí Manuel Milà i Fontanals i en la conferència va oferir un repàs magistral de la seva aportació, destacant que Milà i Fontanals va posar les bases perquè el català recuperés l’estatus de llengua culta. Ho va fer sense ser-ne prou conscient, amb la recuperació de la poesia popular.

Manuel Jorba apuntava que el llegat intel·lectual de Manuel Milà i Fontanals justifica la commemoració de l’efemèride del seu naixement.

L’acte el va cloure l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, apuntant que perquè un país sigui nació necessita l’ànima, que li aporten la cultura, la llengua o el folklore. Regull també va tenir un record pel govern de la Generalitat a la presó i l’exili i va demanar que sigui l’últim Sant Jordi que se celebri en aquestes circumstàncies.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: