Dilluns, 18 de Novembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep Olivella, nou alcalde de Sant Martí Sarroca després de prosperar la moció contra Ventura

Josep Olivella, del PDeCat, és el nou alcalde de Sant Martí Sarroca després de prosperar la moció de censura contra Antoni Ventura.

La moció de censura contra l’alcalde de la CUP Antoni Ventura ha prosperat, en un tens ple de poc menys d’una hora celebrat a l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca aquest migdia. Ho ha fet amb sis vots dels regidors dels partits que la promovien, PDeCAT i Movem Sant Martí PSC, i l’abstenció del regidor no adscrit Manel Romanos, i amb el tres vots en contra dels dos representants de la CUP i el d’ERC, que formaven el govern. La regidora Laia Farré, del PDeCAT no ha pogut assistir al ple. De resultes de la votació s’ha escollit com a nou alcalde Josep Olivella, del PDeCat, tal i com es proposava a la moció. Ara, l’equip de govern passa de tres regidors a set.

Els promotors de la moció de censura han reafirmat que l’han presentat en considerar que el municipi està en una situació precària pel bloqueig del plenari i que es necessiten majories àmplies per fer avançar Sant Martí Sarroca.

L’alcalde sortint, Antoni Ventura, ha parlat de traïció i de “pacte de vergonya” i ha dit que la moció es presenta per motius electoralistes i personals.

Ventura ha acusat directament l’exalcalde del municipi, Ramon Carbó, de moure els regidors al seu gust per mantenir el poder.

Per la seva part, Carbó ha dit que la política “és diàleg i pacte” i ha afirmat que Ventura ha fet servir la institució “de tots” per “fer apologia d’una determinada ideologia”.

El ple ha estat tens i s’ha celebrat enmig d’una expectació inusual, amb una cinquantena de persones presents a la sala, gran part de les quals donaven suport a l’equip de govern sortint. Entre ells hi havia el diputat Carles Riera de la CUP.

També alguns membres del PdCAT i del PSC de la comarca han assistit al ple.

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari

Penedès Televisió

10:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
10:30
Poemes pel Penedès
Poemes musicats i interpretats per Paton Soler
11:00
Vijazz
Archie Sheep Quartet

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: