Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Sales ha parlat de “seguretat i incerteses nacionals” al VilaPensa

El filòsof Jordi Sales ha parlat de “seguretat i incerteses nacionals” i de possibles “captivitats inadvertides” al sopar filosòfic del VilaPensa.

Sales participava dimarts a la nit al sopar filosòfic del festival del pensament del Penedès VilaPensa, que tenia lloc a l’Hotel Pere III.

Jordi Sales ha estat degà de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i promotor de diverses iniciatives nacionals a l’entorn de l’estudi i el debat del pensament i de la formació. També és coeditor de l’Anuari de la Societat Catalana de Filosofia i va ser president de la Societat Catalana de Filosofia del 1989 al 2001.

Sales va venir a Vilafranca per parlar de “seguretat i incerteses nacionals” i de possibles “captivitats inadvertides”. Sales considera que la construcció d’un “nou país” no es pot demorar més i que Catalunya s’ha d’alliberar de les “captivitats que pateix”. Però reconeix que aquest és un moment complicat i creu que les diferències entre el moviment sobiranista s’han de mantenir en la “clandestinitat”.

El sopar filosòfic s’organitzava amb la col·laboració del Rotary Club de Vilafranca. En nom de l’entitat, Pere Anton Amadó destacava el tarannà de professor de figures com Jordi Sales.

El sopar filosòfic ha estat un dels actes previs a la celebració del festival del pensament del Penedès VilaPensa, que s’inaugura oficialment avui dijous amb la conferència doble de Jaume Gramona i Fina Birulés sota el títol L’escepticisme per l’esdevenir del territori i les persones’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: