Dijous, 23 de maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

III jornada d’ètica de l’Alt Penedès: pensar l’envelliment de forma conjunta

La necessitat de repensar l’envelliment de forma conjunta ha centrat la tercera jornada d’ètica de l’Alt Penedès.

Organitzada pel Comitè d’Ètica Assistencial de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny i incorporada al programa del Festival VilaPensa, la tercera jornada de bioètica de l’Alt Penedès tenia lloc divendres passat a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer.

La jornada volia tractar la vellesa, primer des d’una perspectiva transversal i antropològica, per acabar abordant possibles pautes d’atenció assistencial a aquest període vital dirigides als professionals de la salut. En general, les aportacions a la jornada van plantejar la necessitat de repensar de forma conjunta l’envelliment. Mirar-lo com una part de la vida útil i profitosa i deixar enrere el concepte de “càrrega” que massa sovint s’aplica a la gent gran.

La professora d’ètica de la Universitat de Barcelona i presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya Begoña Román era l’encarregada d’oferir la conferència marc de la jornada sota el títol ‘Sobre viure i envellir. Reflexions ètiques i polítiques’.

Després de la intervenció de Román, dos experts van compartir la seva visió sobre la gent gran en diferents àmbits.

La infermera Montserrat Busquets, que va parlar de l’ètica de la cura, tot apuntant la necessitat de comptar amb la gent gran per a pensar, dissenyar i avaluar l’atenció a aquest col·lectiu.

Busquets va compartir taula de debat amb l’antropòleg Josep Maria Fericgla, que plantejava el concepte de vellesa en diferents cultures. Fericgla opina que a occident s’han d’aclarir conceptes al voltant de la vellesa.

La jornada d’ètica va servir per plantejar models de cures personalitzats i d’acord a l’actual estil de vida a través de diverses experiències.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

01:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
01:30
Torna-la a tocar, Sam
Actualitat cinematogràfica
02:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: