Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC demana que es retirin de les places de Vilafranca els rètols que prohibeixen jugar als nens

Els republicans van encetar ja fa uns quants mesos una campanya de propostes per treballar un urbanisme de la ciutat amb un concepte social.

Al Ple del febrer van presentar una moció per incorporar l’art visual aprofitant les parets mitgeres. Al Ple del mes de març van presentar una moció per obrir espais en desús per oferir un ús social i en el proper Ple del mes d’abril presentaran a debat una moció que demana que Vilafranca tingui uns espais inclusius en els jocs dels infants.

La regidora portaveu del grup municipal d’ERC, Mònica Hill, i el regidor Pere Sàbat, han mostrat fotografies de rètols que es poden veure a diferents places de la vila en les que es pot llegir que està “prohibit jugar a pilota”. A la moció proposen retirar-les i substituir-les per altres amb missatges més pedagògics i en positiu.

Els republicans assenyalen que el joc és un dret de tots els infants, que ajuda al seu aprenentatge i consideren que no s’ha de prohibir. Per resoldre possibles problemes de convivència que poguessin sorgir plantegen missatges positius.

Per això a la moció plantegen un canvi de plaques, substituint les prohibicions per les recomanacions. També consideren que a Vilafranca fan falta més espais de joc per als infants. En aquest sentit, Pere Sàbat, lamenta que el govern no hagi fet efectiva una moció dels patis oberts que proposa poder obrir l’ús dels patis de les escoles en horaris no lectius.

 

 

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: