Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC de Sant Martí considera que la moció de censura només portarà mala maror al municipi

El regidor d’ERC considera que es tornarà a la situació de crispació entre entitats, associacions i veïns amb l’Ajuntament de l’època en que governava Ramon Carbó.

El regidor d’ERC a l’Ajuntament de Sant Martí, Josep Lluís Climent, acompanyat de la presidenta d’ERC Penedès, Lluïsa Llop i Marc Sanglas, secretari de política municipal d’ERC ha valorat l’actual moment polític que es viu al municipi i sobre tot al voltant de la moció de censura que dilluns s’ha de votar a l’Ajuntament.
El regidor d’ERC ha recordat que després de les eleccions de 2015, CUP, ERC i Movem Sant Martí van veure clar que es podia trencar amb la manera de fer dels darrers 12 anys amb l’antiga Convergència. Però tot plegat va durar quatre mesos, ja que un dels dos regidors d’ERC va deixar el govern i va passar a ser regidor no adscrit. A partir d’aquí, el govern va quedar en minoria i es va facilitar el bloqueig absolut per part de l’oposició a qualsevol proposta del govern. Criticava l’actitud de Ramon Carbó i el PDeCAT, però tampoc entenia el paper de Movem Sant Martí-PSC.
Els republicans han explicat també què, dels projectes que han presentat en la moció, la gran majoria són propostes que ja havia fet el govern i que ells havien bloquejat fins ara. Reconeixen que en un any no hi ha temps per engegar propostes noves, però denuncien que únicament és tornar-les a portar al ple sense fer-hi cap modificació.
Finalment Climent apunta que caldrà veure com funciona el pacte, quan Movem Sant Martí sempre havia dit que no pactaria mai amb Ramon Carbó. Preveu que a partir d’ara s’enrarirà més el clima polític al municipi, tant entre els treballadors municipals com per exemple amb col·lectius com el dels veïns de La Bleda.
D’altra banda, recordem que aquest divendres al vespre hi ha ple extraordinari on el govern porta a aprovació inicial els pressupostos, que en principi no prosperaran. Climent explica però que és la manera de deixar constància de la feina feta per el govern i de que les propostes que feien eren viables econòmicament.
El ple de la moció de censura és dilluns a les 12 del migdia a l’Ajuntament de Sant Martí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: