Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC fa una crida al PSC de Vilafranca que exigeixi la llibertat dels presos polítics catalans

Els republicans han emès un comunicat recordant que fa sis mesos que Catalunya viu sota el 155.

Segons el comunicat “en aquests sis mesos l’Estat espanyol ha dut a terme una gran campanya de repressió i criminalització del moviment popular per la República, empresonant i perseguint els líders polítics i socials republicans”.  Consideren una evidència que s’està vivint una persecució per motius polítics i ideològics que no tenen cap base legal.  Per aquesta raó des d’Esquerra Republicana no entenen com des de partits que sempre s’han caracteritzat per la defensa de la llibertat i la democràcia, toleren i es fan còmplices d’aquesta situació.

Per això fan una crida als regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya a l’Ajuntament de Vilafranca que de forma pública, clara i contundent rebutgin la suspensió de l’autonomia de Catalunya i el segrest de les institucions catalanes en mans del govern del Partit Popular a partir de l’aplicació fraudulenta de l’article 155 de la Constitució espanyola. I que facin un emplaçament intern al seu partit per abandonar aquesta via.

També fan una crida per que exigeixin la llibertat dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats, així com la fi de la repressió.

I finalment fan una crida al PSC de Vilafranca per que es sumin al Front Democràtic impulsat pel President del Parlament per la lluita pels drets civils i democràtics. Els republicans consideren que davant la gravetat de la situació el govern de Vilafranca no es pot permetre cap vacil·lació en la defensa dels drets civils, les llibertats individuals i col·lectives i en definitiva, de la mateixa democràcia.

ERC, PSC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: