Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els músics per la llibertat reben el premi Salvador Armendares en la Nit de la República

Divendres a la nit ERC organitzava a Vilafranca una nova edició de la Nit de la República, un acte en el decurs del qual es lliurava novament el premi Salvador Armendares.

En aquesta ocasió el jurat va decidir lliurar el guardó al grup de músics penedesencs que cada dia des del 12 de novembre es troben per tocar junts demanant la llibertat dels presos polítics.
El president del jurat, Joan Tarrades, comentava que era bastant obvi el perquè se’ls donava el premi.
En nom dels músics, David Miret explicava que el premi real seria la llibertat dels presos. El guardó era més un reconeixement al grup d’uns 80 músics de Vilafranca i comarca que cada vespres es troben per reclamar la llibertat dels presos polítics.
A més, la Nit de la República comptarà amb la participació de l’escriptora i diputada d’ERC Jenn Díaz, que recordava que la d’enguany era una jornada més reivindicativa que els darrers anys. Malgrat tota la situació política, Díaz es mostrava optimista.
En l’acte van intervenir-hi també la sadurninenca Rut Ribas, diputada de les JERC, i la portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca Mònica Hill.
Tots els assistents recordaven també que des dels sopar de l’any passat les coses han canviat molt, sobre tot després del 1 d’octubre. La societat està molt més conscienciada que mai, però cal seguir lluitant i no defallir per tal de donar suport a un grup de persones que son a presó per defensar els ideals de la República.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: