Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Comuns consideren que el sistema públic de pensions es viable si hi ha voluntat política

El present i el futur de les pensions públiques ha centrat l’acte que organitzava VeC, amb la participació de Ramon Franquesa, de Marea Pensionista i la diputada d’En Comú Podem Aina Vidal.

La intenció era donar resposta a algunes de les preguntes que darrerament són al carrer per denunciar la greu pèrdua de poder adquisitiu que les pensions estan patint en els darrers anys.
Franquesa explicava que les pensions es troben amenaçades, i que des del govern s’argumenta que el problema és que la gent viu més anys. Però això no és cert. Remarcava que el problema és el seguit de reformes que causa una baixada en les cotitzacions. Des del seu punt de vista el sistema públic de pensions és sostenible si es reverteixen les reformes que s’han estat fent en els darrers anys i que han atacat els drets dels treballadors i la mateixa base de cotització. Una situació que, ha insistit, només es pot revertir des de la mobilització.
Per Aina Vidal, hi ha tres missatges principals que cal tenir clars. Es pot tenir un sistema públic de pensions si es vol, cal voluntat política i enfrontar-se a les amenaces que provenen dels grans poders econòmics.
En l’acte que es va fer als locals de la Plaça Doctor Bonet de l’Espirall la majoria dels assistents eren gent gran, però tant Franquesa com Vidal van voler deixar clar que cal conscienciar els més joves per tal que lluitin també per assegurar aquest sistema públic de pensions dels qual a cauda de les darreres reformes laborals que s’han aprovat sovint els exclou i els aboca a feines amb molt males condicions laborals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: