Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El primer VilaPensa ha superat totes les previsions de participació

2.400 persones de públics diferents van omplir la majoria d’actes del festival.

L’organització fa una valoració molt positiva del primer festival de pensament del Penedès, que ha comptat amb 23 actes de molt nivell, ponents de gran prestigi acadèmic i molt ben acollits per una gran quantitat de públic; de fet les sales han registrat un 90% d’ocupació al conjunt dels espais.

El seu principal promotor, Jordi Sàbat, es mostrava satisfet i ja està pensant en una propera edició.

Dissabte a la tarda, la capella de Sant Joan  va ser l’espai idoni per explorar el silenci, una sessió per millorar l’atenció i apropar-se a la realitat, a càrrec de Teresa Guardans, que destacava també l’èxit del Vilapensa.

La inauguració, amb Fina Birulés i Jaume Gramona, i les conferències de Josep M. Esquirol, Jordi Llavina i Antoni Puigverd, van fer petit l’auditori del Vinseum i del teatre del Casal.

Lifespoiler, al Teatre Cal Bolet, va penjar el cartell “d’entrades exhaurides” dies abans de l’obra.

A la capella de Sant Joan també s’hi ha exposat una trentena de fotografies filosòfiques en una activitat que ha comptat amb més de 200  joves estudiants de secundària.

També a la cloenda del festival, el monjo Lluc Torcal, antic abat del monestir de Poblet, i la professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona, Nicole Martínez-Melis, experta en meditació i budisme, van convidar a “pensar la mort” a més de 150 persones.

El degà de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, Josep Montserrat, es mostrava satisfet de poder interactuar amb la gent fora de les aules.

I el regidor de Cultura, Raimon Gusi, destaca no només l’èxit d’assistència sinó també el nivell assolit en el primer Vilapensa.

El VilaPensa, organitzat pel Vinseum, ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, la facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i la Societat Catalana de Filosofia, i els impulsors començaran a partir d’ara a treballar en una segona edició, l’any vinent, per consolidar el festival a Vilafranca.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: