Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dansòmetre posarà la dansa al punt de mira durant tres dies a Vilafranca

Dansòmetre vol donar un impuls al Dia de la Dansa amb un treball conjunt d’escoles, grups, creadors i agents diversos, que el converteixi en un petit festival que ha de créixer en el futur.

Dansòmetre és un programa d’activitats que tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d’abril, a Vilafranca, al voltant del Dia de la Dansa. La presentació s’ha fet al pati interior de l’Escorxador i ha anat a càrrec del regidor de Cultura, Raimon Gusi, la tècnica de Cultura, Carla Sanmartín, el coreògraf professional Pere Faura i l’artista Jordi Cabestany, codirector d’un dels espectacles.

Dansòmetre vol donar un impuls al Dia de la Dansa amb un treball conjunt d’escoles, grups, creadors i agents diversos, que el converteixi en un petit festival que ha de créixer en el futur.

Carla Sanmartín ha explicat que el Dansòmetre ve de la llavor del Dia de la Dansa, que fa anys que treu les escoles de dansa de la vila al carrer i “vol prendre el pols a la dansa a Vilafranca”. A banda de la mostra de les escoles de dansa, el dijous 26, a les places de la Vila, de Jaume I i de la Constitució, hi haurà l’Off Dansòmetre, a la plaça Santa Maria, en què diferents grups ballaran entre el públic del carrer, oferint actuacions breus i espectacles de petit format.

El mateix dijous la diada es clourà a la plaça Santa Maria amb la creació col·lectiva ‘COREO-GRAFIES. Escrivint amb el cos. Ballant amb els llibres’, treballada expressament per aquest dia pel coreògraf convidat, Pere Faura, amb una trentena d’alumnes de les diverses escoles de la Vila.

En el marc d’aquesta celebració hi haurà la programació professional de dansa de la temporada el divendres 27 i el dissabte 28 d’abril, amb dos espectacles protagonitzats per artistes vilafranquines. El primer és Le jour de la bête/El dia de la bèstia, en què la ballarina vilafranquina Aina Alegre, resident a París, porta un espectacle d’inspiració festamajorenca al Teatre Cal Bolet. L’espectacle dissabte és El Octavo Día, de la companyia de dansa La Taimada, codirigit pels vilafranquins Olga Álvarez i Jordi Cabestany que presenten una peça removedora i de digestió lenta.

El regidor de Cultura, Raimon Gusi, ha volgut agrair el suport de la Diputació de Barcelona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, així com la participació de les escoles i grups de dansa Atrezzo Dance Academy, Club Esportiu A.R.A, Club Rítmica Vilafranca, Escola de dansa Assumpta Trens, Escola de dansa CAS, Escola Montagut, Farasha, dansa oriental i creativa, Gatzara Country Olèrdola, Gimdans i Swing Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: