Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Carta blanca a la festa major’ i Kepa Junkera al 25è Dia del Graller

La Coordinadora de Grallers de Vilafranca presenta un programa d’actes del 25è dia del graller marcat per l’ambició.

La coordinadora ha presentat en una roda de premsa els actes del 25è Dia del Graller, que comencen aquest mateix dissabte i s’allargaran fins al 22 d’abril. El president de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca Jordi Catasús explica que el programa es caracteritza per l’ambició i per la voluntat d’obrir la celebració del Dia del Graller a la ciutadania de Vilafranca i de la resta de la comarca. També destaca que han canviat el logotip de l’entitat per un de més modern i que estrenen imatge gràfica pròpia del Dia del Graller.

Pel que fa a la celebració, a banda de mantenir els actes més tradicionals, com l’homenatge, la fira de Luthiers o el concert de totes les colles de grallers participants, la coordinadora ha treballat per oferir propostes més “agosarades”.

Entre aquestes propostes més ambicioses destaquen el concert ‘Carta blanca a la festa major’, en què una selecció de músics vilafranquins versionaran les melodies de la festa en clau de música moderna, i el gran concert amb Kepa Junkera, que presentarà a Vilafranca el seu últim treball, ‘FOK’.

Els actes del 25è Dia del Graller comencen aquest dissabte al matí amb tastets formatius a l’escola municipal de música; a partir de les 10 del matí hi haurà petites formacions de gralla i timbal. L’anunci de la festa del 25è Dia del Graller serà el mateix dissabte a les 12 del migdia a la Rambla Sant Francesc, amb un toc de balcons en petit format, ja que només tocarà una colla des d’un balcó aprofitant que hi ha jornada de mercat.

Ja la setmana següent, el dissabte 14, tindrà lloc el concert ‘Carta blanca a la festa major’, a les 12 de la nit al teatre Cal Bolet. El divendres 20 d’abril, a tres quarts de sis de la tarda, hi haurà a la Rambla Sant Francesc una cercavila per la canalla a càrrec de la companyia Campi qui pugui amb “Rats”. A la mitjanit, es farà el concert de {Rogers} al Forat del Pany.
El dissabte 21 d’abril al migdia hi haurà el tradicional Toc de Balcons amb l’actuació simultània de diverses colles. I a la tarda, a les sis, es farà la trobada d’escoles de gralla i timbal amb dues cercaviles simultànies i un petit concert. El mateix dia, a la mitjanit i a la plaça Jaume I, Kepa Junkera presentarà el seu últim treball ‘FOK’.

El diumenge conclou el programa amb els actes més tradicionals: la quinzena fira de Luthiers, la cercavila i el concert de totes les colles participants. A la mitja part es farà un reconeixement als que han estat presidents de la Coordinadora de Grallers durant els primers 25 anys de vida de l’entitat: Miquel Benito, Joan Reyes i Jordi Mestres. Durant el concert també hi haurà l’actuació dels Castellers de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: