Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cantada de Caramelles de Vilafranca celebra aquest dissabte el seu 50è aniversari

Finalment seran només tres les colles que hi participaran. Dues d’històriques com són els Tornavisos i el Coro de Vilafranca, i també una altra entitat coral com és el Cor del Casal d’Avis del Tívoli.

El Servei de Cultura de l’Ajuntament va obrir a finals del mes de febrer la convocatòria per participar en la 50a Cantada de Caramelles de Vilafranca, amb l’esperança que sent un aniversari rodó hi hagués més inscripcions de grups participants, però finalment seran només tres les colles que hi participaran. Dues d’històriques com són els Tornavisos i el Coro de Vilafranca, i també una altra entitat coral com és el Cor del Casal d’Avis del Tívoli.

La cantada tindrà lloc aquest dissabte, a la plaça de Sant Joan.

La Cantada de Caramelles és un esdeveniment tradicional de la Setmana Santa, a Vilafranca presenta alguns trets diferenciadors respecte altres municipis de la comarca. D’una banda se celebra una setmana després de la Setmana Santa i de l’altra els grups de cantaires, que poden ser de nois, de noies o mixtes, pugen dalt d’un escenari per cantar i encara que la temàtica de fons és l’habitual de les caramelles, com la primavera, la natura, les flors, o l’amor, etc., les cançons acostumen a ser versions de peces populars de la música actual, amb lletres adaptades pel propi grup amb bones dosis de picardia i sentit de l’humor. Això, però, no vol dir que la caramella tradicional no hi tingui cabuda. Cada grup és lliure de plantejar el repertori de caramelles que desitgi.

La cantada de caramelles a Vilafranca es va iniciar l’any 1968 i els grups participants, formats íntegrament per nois, es congregaven de manera espontània amb camions, tractors i remolcs per fer una cantada conjunta i més tard tombar pels carrers de la vila cantant davant els domicilis de persones del seu àmbit familiar i d’amistat.

L’any 2014 i després d’uns anys en què la disminució de grups va posar en perill la seva celebració, l’Ajuntament en va assumir l’organització per celebrar-se, uns anys després, el dissabte posterior a Pasqua.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: