Divendres, 6 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Assemblea de delegats i delegades de la UGT de l’Anoia, l’Alt Penedès i el Garraf a Vilafranca

La UGT prepara els delegats i delegades per a una gran mobilització general contra la reforma laboral i la llei mordassa.

Uns 120 delegats i delegades d’UGT de l’Anoia, l’Alt Penedès i el Garraf s’han trobat aquest dijous al matí a l’Enològica de Vilafranca per celebrar-hi l’assemblea prèvia a l’1 de maig. Aquestes assemblees s’estan fent arreu del territori a menys d’un mes del primer de maig, dia dels treballadors i treballadores, però serveixen també per prendre el pols sobre les principals preocupacions dels delegats i delegades del sindicat. En un moment especialment intens, amb els efectes de la reforma laboral sobre els drets dels treballadors i els de la llei mordassa sobre activistes i sindicalistes, la situació social i política a Catalunya i el clima de mobilització massiva al voltant del 8 de març i les pensions, el secretari general de la UGT de Catalunya Camil Ros veu imminent la convocatòria d’una vaga general. Per això l’assemblea també ha servit per posar el focus en aquesta qüestió.

Ros també s’ha referit a la implicació de la UGT a l’Espai Democràcia i Convivència i a la convocatòria de manifestació aquest diumenge a Barcelona amb el lema ‘Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa’. Un posicionament que ha causat algun malestar intern que Ros veu normal tenint en compte que la UGT és una organització plural i diversa.

De totes maneres, el secretari general d’UGT a Catalunya diu que la participació a la manifestació també serà diversa i que hi participen per denunciar la “desproporció de les decisions judicials” al voltant del procés independentista.

A banda de la mobilització d’aquest diumenge, la UGT considera que l’1 de maig ha de ser una jornada clau que reuneixi totes les reivindicacions dels treballadors i treballadores i posi de manifest que les polítiques adoptades en matèria laboral han suposat una regressió en els seus drets.

Rica també ha volgut recordar que hi ha 400 sindicalistes encausats arran de l’aplicació la llei mordassa.

Programació

Ràdio Vilafranca

11:00
Mites de la cançó
Nadales a la cançó
12:30
Musical
Selecció de música variada
13:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu amb Sergi Ansón

Penedès Televisió

12:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
12:30
Esport comarcal
Futbol. Riudebitlles - Moja
13:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: