Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquet Sant Jordi Joan Cuscó presenta un nou llibre sobre la figura de Francesc Pujols

La seu de l’Institut d’Estudis Penedesencs acollida dijous la presentació del nou llibre.

La seu de l’Institut d’Estudis Penedesencs acollida dijous la presentació del nou llibre del filòsof i musicòleg vilafranquí Joan Cuscó, que porta el nom de“Les arts i els artistes, Francesc Pujols i la crítica literària i artística” i ha estat publicat per Edicions i Propostes Culturals Andana. En el volum, Cuscó fa un estudi del pensament artístic de Pujols i recull els principals articles i textos que va escriure i pronunciar sobre la seva manera de comprendre i de desplegar la teoria de l’art.

Cuscó apunta que aquest llibre neix amb la voluntat de completar un recull que el mateix Pujols va fer en vida.

Francesc Pujols, nascut a Barcelona el 1882, va ser un escriptor i filòsof il·lustre del nostre territori. El 1926 va marxar a viure a Martorell i des de ben jove passava els estius a Vilafranca, ja que la seva mare és descendent del Bisbe Morgades.

El llibre està dividit en dues parts, una sobre teoria artística i l’altra sobre artistes concrets.

Joan Cuscó ja li havia dedicat altres llibres com “Francesc Pujols i Morgades. El filòsof heterodox” l’any 2008 i “Francesc Pujols i la filosofia” el 2012.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: