Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Albert Cortina i l’obra de teatre Lifespoiler plantegen el debat sobre el transhumanisme

Una conferència d’Albert Cortina i l’obra de teatre Lifespoiler han plantejat el debat sobre el transhumanisme al festival del pensament del Penedès VilaPensa.

El transhumanisme és una corrent emergent sobre l’aplicació de la tecnologia al cos i la ment dels humans. L’urbanista i advocat Albert Cortina va ser al festival VilaPensa per abordar aquest moviment amb la conferència ‘Un humanisme avançat davant el tsunami tecnològic’.

Cortina veu absolutament necessari anticipar-se a aquesta corrent i establir els límits que s’haurien de fixar en un futur no massa llunyà per tots els perills que suposaria.

La conferència de Cortina servia de marc per a la funció de l’obra de teatre Lifespoiler, que es podia veure divendres al teatre Cal Bolet de Vilafranca. L’obra planteja què passaria si sabéssim que tot està determinat? Que el destí, tal com ens el van explicar, no és un conte o un recurs dramàtic en les tragèdies gregues, sinó una realitat absoluta, científica, matemàtica? Com afectaria el nostre dia a dia? Les nostres relacions? les nostres creences més íntimes? Aquest és el joc al qual s’enfronten els personatges de Lifespoiler.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: