Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Activistes pels drets humans a l’Amèrica Llatina expliquen les seves experiències a Vilafranca

L’activitat es va fer al teatre Cal Bolet, i va comptar amb la participació de dos activistes en defensa dels drets humans que van presentar les seves experiències a alumnes de secundària de la vila.

El teatre Cal Bolet acollia dimarts al matí una activitat organitzada des de la regidoria de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca en el marc de la campanya “Ciutats defensores dels drets humans” en que es recollien les experiències en relació a la lluita en defensa d’aquests drets de dos activistes llatinoamericans.
Prop de 300 alumnes de secundària del col·legi Sant Ramon, del col·legi Sant Josep i de l’escola Arsenal va assistir a l’activitat que conduïen els activistes Yolanda Oqueli i Dimir Viana.
La regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament, Montse Arroyo, comentava tot just abans de començar que ere important promocionar des de l’Ajuntament aquestes activitats adreçades als joves per tal de transmetre la necessitat de lluitar en la defensa dels drets humans. Conèixer-los i tenir consciència de la seva importància per assolir una societat millor.
Yolanda Oqueli ve de Guatemala i ha centrat la seva tasca en la lluita per la preservació del medi ambient i els recursos naturals. Comentava que el missatge que volia transmetre als joves és la necessitat de prendre consciencia de la necessitat d’aquesta lluita.
Per la seva banda Dimir Viana, és un educador i mobilitzador social que treballa al Brasil amb sectors socials desafavorits com poden ser els recollidors de residus al carrer. Des del seu punt de vista és molt important utilitzar l’art com a eina per treballar amb aquests col·lectius, com a eina educadora. Tant al Brasil com arreu.
Per Viana l’art no és només estètica, sinó que ha de ser també una eina de consciència política i de lluita social. En la seva intervenció, Viana va fer participar els joves en un exercici per tal de treballar plegats tot just abans de presentar la seva feina amb el col·lectiu de persones sense sostre de la seva ciutat que viuen de recollir brossa i ferralla dels carrers i que poc a poc s’han anat organitzant i millorant les seves condicions de vida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: