Diumenge, 20 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A les portes de Sant Jordi ha celebrat una taula rodona per parlar “Del text a la il·lustració”

La Secció literària de l’Agrícol va organitzar el divendres passat una taula rodona per parlar sobre il·lustració de textos literaris, al Centre Artístic Penedès L’Agrícol .

L’acte va comptar amb la participació dels il.lustradors Núria Tomàs, Lluís Masachs i Núria Feijoó, l’escriptor Pere Martí Bertran i es va enregistrar per Penedès TV, amb la presentació del periodista Josep M. Soler.

La taula rodona va oferir un debat literari i artístic arran de la publicació de tres llibres de l’escriptor Pere Martí i Bertran, il·lustrats per tres artistes ben diferents, Ignasi Blanc amb “L’última cuca de llum” d’Editorial Andorra, Lluís Masachs amb “El cavaller Sant Jordi” de l’Editorial Barcanova i Núria Feijoó amb “100 endevinalles noves per a tothom” de l’Editorial Baula.

Feijoó és arquitecta, a més d’il·lustradora i és molt afeccionada a la cuina. Considera que hi ha un fil conductor a l’hora de fer les tres activitats.

Núria Tomas va parlar de l’estil d’Ignasi Blanc.

I per la seva part Lluís Masachs, va donar detalls de la tasca per il.lustrar la llegenda de Sant Jordi, agraint a Pere Martí algunes de les apostes, per exemple tres personatges que acompanyen al cavaller per poder guanyar al drac o el mateix drac de tres caps.

La primera part de la taula rodona es va enregistrar en format de programa de televisió de mitja hora i es podrà veure a Penedès TV aquest proper dilluns, dia de Sant Jordi, a les 12 del migdia.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: