Divendres, 22 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

4.000 infants, joves i monitors celebren els 60 anys de la Fundació Pere Tarrés a Vilafranca

Infants, joves i monitors del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés s’han aplegat aquest cap de setmana a Vilafranca.

Ho han fet amb l’objectiu de commemorar el 60è aniversari de l’inici de les activitats la Fundació. Ha estat una trobada única i multitudinària, amb la participació de més de 4.000 infants i adolescents, que han arribat acompanyats dels seus monitors dels centres d’esplai que el Moviment aplega a tot Catalunya, Andorra i Mallorca.

La pluja del dissabte va obligar a fer canvi de plans i centralitzar totes les activitats a l’entorn de la zona esportiva. Allà els Xicots de Vilafranca van alçar un pilar de benvinguda.

Dissabte va ser el dia que els infants es van dividir per grups d’edat i van realitzar activitats en funció del grup.  Els participants van passar la nit repartits per diferents escoles de Vilafranca i el pavelló firal de la zona esportiva.

La trobada es va celebrar a Vilafranca, perquè és el lloc on es van organitzar les primeres colònies després de la Guerra Civil. El Penedès és també es pioner en l’edificació de la primera casa de colònies de Catalunya,  la de Penyafort, a Pontons.

Sota l’eslògan ‘L’Esplai Multiplica!’, la trobada VÈRTEX ha reunit totes aquelles persones que comparteixen una mateixa manera d’entendre l’educació en el lleure a l’esplai. Així doncs, la capital de l’Alt Penedès ha esdevingut aquest cap de setmana, un gran espai de reflexió en el que s’han compartit experiències, transmès valors i posat de manifest com l’esplai és una autèntica eina de transformació social, ja que multiplica a la persona, al grup i a la societat. Al llarg del cap de setmana els infants i adolescents han realitzat activitats educatives entorn a aquests tres àmbits de la transformació social que comporta l’esplai.

Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació Pere Tarrés, afirmava que l’educació en el lleure ha representat una veritable escola de ciutadania.

També feia un balanç positiu i satisfactori del cap de setmana.

Per la seva banda el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, assenyala que la feina altruista de més de 250 voluntaris ha estat un dels factors clau per l’èxit de la trobada.

Diumenge al matí es va celebrar la cloenda de la trobada. L’espai firal de Vilafranca va ser l’escenari on es van reunir els 4.000 infants, joves i monitors d’esplai per realitzar activitats dinamitzades, la celebració dels 60 anys de la Fundació Pere Tarrés, amb pastís inclòs, i la salutació del president del Moviment, Xavi Nus.

L’acte va comptar amb la participació dels Falcons de Vilafranca que van realitzar algunes de les seves figures més conegudes.

La trobada VÈRTEX, a més de la vessant educativa i de lleure, també va tenir un component reivindicatiu amb la lectura d’un manifest elaborat amb la participació activa dels infants i joves. El text era una declaració d’intencions de la manera que el món de l’esplai entén el món i la societat que el configura, és per això que se’n farà arribar una còpia a tots els esplais, als líders socials i polítics que es troben a presó i se’n farà difusió per posar de relleu el gran potencial de l’educació en el lleure, per què com diu l’eslògan de la trobada, l’esplai multiplica.

 

 

Notícies relacionades

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

02:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
02:30
Carrers de Vilafranca
Carrer de la Muralla dels Vallets
02:45
El reportatge
Tracta'm bé

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: