Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
22 alcaldes de l’Alt Penedès signen una declaració defensant la democràcia i les institucions

22 alcaldes de l’Alt Penedès signen una declaració defensant la democràcia i les institucions

La signatura oficial s’ha fet a l’església de Sant Valentí de Les Cabanyes. Entre els ajuntaments que no han signat hi ha Pontons, Els Monjos i Castellet i la Gornal.

L’església de Sant Valentí, a les Cabanyes, ha acollit aquest dimarts l’acte de signatura de la declaració dels alcaldes i alcaldesses de l’Alt Penedès per una resposta unitària en defensa dels principis democràtics i dels drets civils i polítics. Amb aquesta acció es volia oferir una imatge d’unitat de les autoritats municipals de l’Alt Penedès davant dels darrers esdeveniments polítics que s’ha produït al país.
L’alcalde de les Cabanyes, Agustí Vallverdú, com a amfitrió i després de donar la benvinguda als alcaldes i alcaldesses, ha assegurat que cal reaccionar després de tot el que va passar després de l’1 d’octubre i reclamava una justícia justa.
Després ha estat el torn del president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, que ha explicat que va decidir promoure aquesta declaració des de l’ens comarcal per tal de posicionar-se davant d’unes situacions d’atac a la democràcia i la llibertat de les institucions catalanes que va dir no es poden normalitzar. Reconeixent la diferent sensibilitat entre els ajuntaments de la comarca, comentava l’esforç fet per la majoria per donar suport al text que s’ha redactat.
En el text es destaca que cal treballar conjuntament societat civil i institucions per assolir un objectiu comú com és la defensa dels drets democràtics.
Després, s’ha procedir a la signatura del documents un a un dels 20 alcaldes i alcaldesses presents en aquest acte. Altres dos alcaldes que havien excusat per motius d’agenda la seva assistència ja havien signat el document abans. Entre els qui no han signat hi ha Gelida, Pacs, Santa Margarida i els Monjos, Castellet i la Gornal i Pontons. Els dos primers podria ser que s’hi afegissin en els propers dies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: