Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha viscut aquest 8 de març la manifestació feminista més gran de la seva història

Si les manifestacions del migdia d’aquest dijous ja van ser prou significatives la concentració del vespre a la plaça de la Vila va acollir encara més gent.

De fet ha estat la manifestació feminista més gran que s’ha realitzat mai a la capital de l’Alt Penedès. Des del Servei d’Igualtat es va decidir il·luminar la façana de l’Ajuntament en color lila, en motiu de suport a la Vaga convocada i a totes les entitats i dones que hi participaven.

A més des de l’Assemblea per la Vaga Feminista durant tot el dia s’havia dut a terme una performance pintant caixes de cartró de color lila amb missatges feministes, que al vespre es van col·locar arran de la façana de l’Ajuntament.

D’altra banda, la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo i regidores i regidors de tots els grups municipals, excepte del PP, van participar a la concentració.

Arroyo va destacar el goig de la participació massiva a l’acte i va llegir un manifest de suport del món municipal a la vaga i per reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones.

Tot seguit va ser la representant de l’Assemblea per la Vaga Feminista, Anna Rafecas, també va llegir un manifest escrit en el transcurs del dia. Un manifest cridant prou a la violència masclista i reivindicant que el treball de cures sigui reconegut com un bé social de primer ordre.

Acabat l’acte, Montse Arroyo, lamentava que encara avui en dia sigui tant necessari celebrar el dia de les dones.

Per la seva banda Anna Rafecas lametava que el seguiment de la vaga de 24h no hagués estat tant massiu i recordava que des del seu col.lectiu no estaven d’acord amb l’aturada de només dues hores convocada pels sindicats majoritaris. Davant la pregunta de si es corre el perill l’endemà de la vaga de tornar al mateix, Rafecas assenyalava que accions com aquesta són del tot necessàries.

Tots els presents a la concentració es mostraven convençuts que calen accions contundents com aquesta per conscienciar la societat perquè es produeixen els canvis.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: