Dimarts, 29 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca celebra el Dia Mundial de la Poesia amb un acte davant de la capella de Sant Joan

Ja fa vuit anys que a Vilafranca s’organitza la celebració del dia Mundial de la Poesia, que ha anat canviat de format però sempre ha mantingut la voluntat de ser un reconeixement a la lectura poètica

El regidor de Cultura, Raimon Gusi va ser l’encarregat d’obrir l’acte d’aquest passat dimecres, tot apuntant la importància de fer accions d’aquest tipus al carrer, obrint-les a tothom. Per la seva banda, Sílvia Amigó, tècnica de cultura, comentava que des del primer moment s’ha comptat amb la col·laboració dels voluntaris per la llengua, que aporten la diversitat d’idiomes amb els quals es llegeix el poema. I es vol fer al carrer per tal d’acostar-lo al màxim de públic i donar-li visibilitat.
Per commemorar el Dia Mundial de la Poesia, la Institució de les Lletres Catalanes fa la tria d’un poeta a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial.
A Vilafranca, l’acció poètica consistia en la lectura de ‘La poesia’, obra del poeta valencià Marc Granell, a càrrec d’alumnes i participants del Voluntariat per la llengua del Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès. Com en d’altres edicions, el poema va ser llegit en diferents llengües per cadascun dels voluntaris participants.
Tot seguit tenia lloc el recital poètic i musical ‘El destí és un pastor’ a càrrec del poeta Joan Vinuesa, acompanyat pel músic Pere Canals. Ells comentaven que el seu espectacle volia anar més enllà del que és la veu i la música.
Vinuesa apuntava també que actualment es viu un bon moment a la poesia en general, i en llengua catalana també, ja que ha deixat de ser vista com una cosa elitista.
La lectura poètica va començar a les 6 de la tarda al pati de la capella de Sant Joan, propiciant d’aquesta manera que tothom que s’hi acostés pogués escoltar els poemes que s’hi recitaven al llarg d’un parell d’hores.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: