Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acollirà tot just abans de Sant Jordi el primer festival de pensament del Penedès

L’auditori de Vinseum ha acollit la presentació de la primera edició del VilaPensa, que arriba a Vilafranca seguint la iniciativa que amb el nom de Barcelona Pensa es fa a la capital catalana.

Coneixement, reflexió i cultura, amb una copa de vi i amb l’acompanyament dels millors especialistes. Aquesta és la proposta de VilaPensa, que arribarà a Vilafranca del 18 al 22 d’abril, amb dos actes previs el 6 i el 15 d’abril.
L’acte de presentació l’ha obert el president de Vinseum, Joan Tarrada, qui ha comentat que es tracta d’una proposta que lliga completament amb la nova línia que se segueix des de l’antic Museu de Vilafranca amb la voluntat de ser una eina de promoció de la cultura en el seu sentit mes àmpli.
VilaPensa ha programat 23 actes, entre conferències, exposicions, cinefòrums, obres teatrals i concerts, amb la participació d’experts en canvi climàtic, comunicació, tecnologia i medicina.
El coordinador del VilaPensa, Jordi Sàbat, comentava en la presentació que volen ser un espai de reflexió, obert a pensar en tota la seva àmplia expressió. Sàbat remarcava que avui dia a l’espai públic no hi ha gaire espais oberts a pensar, i que aquest buit és el que volen omplir.
Els organitzadors volen aconseguir ser un espai de reflexió sobre l’actitud, tant a nivell individual com col·lectiu, en un projecte divulgatiu obert a totes les ciències i al públic en general.
L’escepticisme serà l’eix central de la primera edició de VilaPensa, que en aquesta primera edició du per títol “Res no és veritat”, i on es parlarà d’intel·ligència artificial, de canvi climàtic, de bioètica, de salut pública, de la mort i dels mitjans de comunicació.
La proposta tira endavant de la mà també de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. El seu degà, Josep Montserrat, remarcava que sempre han buscat defensar la filosofia i el seu paper en la societat actual, com a garant de la llibertat de pensament, paraula i obra.
Finalment, el regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, ha recordat que des del 2015 que es treballa en projectes amb la Facultat de Filosofia. Per Gusi és important treballar, també des de l’Ajuntament per fer millors ciutadans, i per tant amb capacitat de pensar i reflexionar.
Totes les parts han insistit també en dir que aquesta és la primera edició, però que ja s’està treballant en la segona i la tercera per assegurar-ne la continuïtat.

Podeu consultar totes les activitats programades per al festival VilaPensa 2018 fent clic aquí

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: