Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Seguiment de la vaga a escoles i instituts

A escoles i instituts s’ha fet present la vaga, amb major incidència a la secundària, on els sindicats d’alumnes l’han secundat.

El seguiment de la vaga del 8 de març ha estat irregular també a l’ensenyament. Les escoles garantien serveis mínims i, entre el personal docent, hi ha hagut qui ha seguit la convocatòria de vaga de 24 hores i qui s’ha adherit a l’aturada de dues hores que promovien els sindicats majoritaris, però també qui ha decidit no fer-ne.

Els sindicats d’estudiants convocaven a la vaga general contra la violència masclista en totes les seves formes. En aquest sentit, el seguiment sí que ha estat massiu entre els estudiants dels cursos superiors de la secundària i el batxillerat, així que els instituts presentaven una imatge molt diferent a un dia lectiu normal. A l’institut Eugeni d’Ors, les classes de 1r i 2n d’ESO funcionaven amb normalitat però la resta de cursos presentaven aules buides.

En el cas d’aquest institut vilafranquí, el seguiment de la vaga entre el personal docent rondava, durant el matí, el 20% de professorat que feia la vaga de 24 hores i un 5% aproximadament que havia manifestat la voluntat de fer l’aturada de dues hores.

El personal no docent ha participat a la vaga d’una forma molt minoritària en el cas d’aquest institut.

D’altra banda, tant el professorat com l’alumnat han aprofitat els dies previs al 8 de març per treballar al voltant del concepte d’igualtat entre homes i dones, com amb les frases cèlebres sobre dones i feminisme que es poden llegir a les cartelleres del centre. També el grup d’alumnes Altaveus va aprofitar la vigília del 8M per fer i penjar cartells amb lemes al voltant de les principals reivindicacions de les dones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: