Divendres, 22 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos posa en marxa un procés de pressupost participatiu

Amb el lema ‘Tu proposes, tu tries’ l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha posat en marxa un procés participatiu per fer propostes i decidir sobre la destinació d’una part dels pressupost municipal de l’any 2018. La partida reservada és de 40.000 euros.

Aquesta és una fórmula que estan començant a utilitzar diversos municipis i que permet a la ciutadania poder escollir a quins projectes es destinen aquests diners inclosos en el capítol d’inversions, mitjançant un procés d’elecció pública de les propostes presentades.

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, apuntava que tot i que és el primer cop que es du a terme aquesta iniciativa, els responsables polítics del municipi sempre fan els pressupostos a través de les necessitats i peticions dels veïns.

Tot i els acords entre les forces polítiques per impulsar aquests pressupostos, des de la CUP deien que els hagués agradat que encara fossin mes participatius.

El procés s’ha iniciat amb una fase d’informació, amb la realització de diverses xerrades en les que s’explica a les persones interessades, el sistema de funcionament d’uns pressupostos participatius. La primera de les trobades es va fer el  passat 7 de març, a dos quarts de 8 del vespre a la Biblioteca del municipi. Una vintena de persones hi van assistir. Entre ells, hi havia el Manuel Alpuente i el Josep Anton Àvila que estaven molt interessats en aquesta iniciativa.

La propera xerrada es farà el 15 de març a les vuit del vespre a l’espai Antistiana de la Ràpita i també el pròxim 22 de març, també a les 8 del vespre, a les antigues escoles de Cal Rubió.

A partir d’aleshores s’obrirà un període de presentació de propostes que es podran lliurar a l’ajuntament o enviar-les directament a través del web municipal. Les propostes es presentaran del 23 de març al 20 d’abril les pot fer qualsevol persona empadronada al municipi. Acabat aquest termini, se n’obrirà un altre en el que una comissió d’avaluació formada per tècnics municipals de cada àrea i regidors dels diferents grups municipals valoraran la viabilitat de les propostes.

 

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

01:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
01:30
Aventura't
Activitats i esports a l'aire lliure
02:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: