Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos ha celebrat el Dia de la Felicitat amb un taller de musicoteràpia

Des de fa un any aproximadament des de l’equip d’atenció primària de Santa Margarida i els Monjos intenten donar visibilitat als dies internacionals relacionats amb la salut.

El passat dimarts 20 de març, dia internacional de la felicitat, van fer un taller de musicoteràpia al municipi. La Sara Freixedas, metgessa de Penedès Rural, destacava que activitats com la musicoteràpia complementen els tractaments que donen als pacients a la consulta.

Per la seva banda, el musicoterapeuta Oriol Vallès explicava que la seva figura és acompanyar als usuaris amb música que els agrada.

Als tallers de musicoteràpia s’utilitzen les cançons per produir benestar als participants. Ho fan a través de diverses vies. Als Monjos treballen a través d’exercicis cognitius amb ritmes, cercles de percussió o dinàmiques d’expressió corporal.

Aquest dimecres, els mateixos professionals sanitaris del municipi van assistir també a un taller de musicoteràpia per decobrir totes les eines i recursos amb els que es treballa.

No es tracta de l’única acció que han fet al municipi en aquest sentit. El passat 14 de març era el dia europeu de la prevenció del risc cardiovascular i es van posar com a objectiu caminar un milió de passes entre tots els professionals que ho desitgessin i van organitzar diferents caminades per a la ciutadania amb col·laboració amb els ajuntaments. També van fer una xerrada a la Biblioteca dels Monjos pel dia internacional del càncer, entre d’altres accions destacades. Es pot consultar la resta de la programació al web del municipi: www.santamargaridaielsmonjos.cat

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: