Dimarts, 29 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els poemes d’Amat Baró obren un cicle de presentacions a la llibreria la Cultural

Aquest dimarts es presentava a La Cultural Llibreria de Vilafranca el darrer poemari del poeta d’Almacelles Amat Baró, que porta per títol “La marca de Caín”.

La presentació va ser conduïda per Sílvia Amigó, sòcia de la llibreria, i va comptar amb la presència del poeta.
L’acte es va fer a la mateixa llibreria amb el propòsit d’iniciar una programació més o menys estable de presentacions de llibres de poesia i mostrar d’aquesta manera el suport i el compromís de la llibreria amb la creació poètica del nostre país. En un format gairebé íntim, l’objectiu del cicle, que durà per títol La Cultural poetika, és dedicar més atenció als llibres de poesia i completar d’aquesta manera la programació que per raons òbvies la llibreria ha de fer seguint els dictats de la indústria editorial o per donar suport a la creació literària feta a casa nostra, que també forma part indissociable dels seus objectius fundacionals. El recital presentació d’aquest dimarts, doncs, obria aquesta iniciativa.
“La marca de Caín” recull una trentena de poemes que identifiquen les malures de l’esperit postmodern amb una condemna original i tan antiga com el plor del primer ésser humà. El llibre explora la marca amb què el dit del déu bíblic assenyalà el front de Caín el fratricida i hereta un tema que han cultivat grans escriptors de la tradició literària occidental, com Herman Hesse, John Steinbeck o Josep Carner.
El mateix Amat Baró, explica que el seu procés de creació és atzarós i flueix de les seves pròpies vivències, experiències i neguits.
Amat Baró ja estat altres cops a Vilafranca presentant la seva obra, fins a cinc vegades recordava, i la darrera va ser l’any passat coincidint amb el dia mundial de la poesia i acompanyat del seu pare.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: