Divendres, 18 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Olèrdola modifica ordenances fiscals i dona compte de la liquidació de pressupost de 2017

Olèrdola modifica ordenances fiscals i dona compte de la liquidació de pressupost de 2017

El ple de l’Ajuntament també va aprovar un preu públic per a espectacles que organitzi l’Ajuntament i una taxa per a rodatges cinematogràfics.

En la sessió de ple celebrada aquest dimarts al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat modificacions en ordenances fiscals i s’ha donat compte de la liquidació del pressupost de l’exercici 2017.
Un dels canvis més destacats en les ordenances suposa incorporar preus públics en els espectacles que organitzi l’Ajuntament en equipaments municipals. El regidor d’Hisenda i portaveu del govern, Xavier Serramià, assenyalava que era voluntat del govern municipal poder portar a Olèrdola obres de teatre i concerts professionals de nivell. Si es volia cobrar entrada, era necessari disposar de preus públics aprovats per l’Ajuntament. En funció del cost de l’espectacle, s’han fixat uns preus que van dels 5 € l’entrada més barata, als 52€ la més cara.
La regidora d’ERC, Fina Mascaró, anunciava el vot favorable del seu grup perquè la creació del preu públic contribueix a promoure la cultura i poder gaudir a Olèrdola d’espectacles professionals. Mari Carme Villanueva, regidora del PDeCat, valorava que amb els preus fixats es farà poca cultura per entendre que eren excessius. També assenyalava que hi havia la percepció que el govern es volia carregar la feina de les entitats. El govern va precisar que l’Ajuntament seguiria oferint espectacles gratuïts al municipi, com era el cas de la Trobada o per les festes majors, i apuntava que la possible programació d’espectacles professionals és compatible i complementa altres propostes consolidades a Olèrdola com les funcions de la Roda de Teatre. Aquest nou preu públic es va aprovar amb els vots favorables d’ERC i ApO i el vot contrari del PDeCAT.
Una altra canvi introduït en les ordenances és la creació d’una taxa per rodatge cinematogràfic, aprovada amb els vots a favor d’APO i el vot en contra d’ERC i PDeCAT. El govern va exposar que la taxa es fixava després de constatar que tant en el 2017 com en el que portem de 2018 s’han rodat a Olèrdola anuncis i pel·lícules.
Durant el ple es va donar compte de la liquidació del pressupost del 2017. Si es descompta el finançament afectat, el finançament compromès, despeses pendents de pagament i despeses no pressupostades inicialment però que també resten per pagar, l’exercici es tancava amb un romanent líquid de tresoreria a disposició de l’Ajuntament de 2.845.000 €. El regidor d’Hisenda, Xavier Serramià, detallava que aquesta quantitat s’explicava per haver obtingut majors ingressos, estalvis en despeses, partides de personal que cal dotar però que no s’exhaureixen i prop de 2 milions “de diners que es guarden” en inversions que no depenen de l’Ajuntament, com és el cas de la realització de la coberta de la pista poliesportiva de Sant Pere Molanta o l’adquisició dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere.
A pregunta d’ERC, en el ple també es va precisar que s’havien rebut les propostes de 3 equips d’arquitectes per a millorar els usos de la zona d’El Bosquet de Sant Miquel.
Cada equip ha presentat dues solucions i, davant “la diversitat de formes de veure el possible aprofitament de la zona”, l’Ajuntament convocarà una consulta als veïns de Sant Miquel per a decidir quin projecte es tira endavant. També a pregunta d’ERC en l’apartat de donar compte de decrets aprovats, s’assenyalava que s’havien iniciat els tràmits per a redactar el projecte d’un itinerari de vianants que uneixi el Celler Cooperatiu de Moja amb la Muntanyeta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: