Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Martí Gironell ha presentat la seva novel·la sobre la vida de l’empresari Jean Leon

La força d’un destí es va presentar dimecres a dos quarts de vuit del vespre a l’Auditori del Vinseum.

El llibre segueix la trajectòria de Ceferino Carrión, més conegut universalment com Jean Leon, l’home que després de triomfar a Hollywood com a restaurador va contribuir a modernitzar la vitivinicultura penedesenca. Gironell explicava que des que va descobrir la història de Jean Leon va quedar-ne fascinat.

L’acte va estar organitzat conjuntament per l’editorial Columna i La Cultural llibreria i va comptar amb el director del setmanari El 3 de Vuit, Ricard Rafecas, que va ser l’encarregat d’introduir l’escriptor i de traçar un perfil sobre la relació de Jean Leon amb el Penedès. De fet, el mateix Martí Gironell confessava que li fa il·lusió i respecte presentar el llibre a Vilafranca, perquè bona part dels penedesencs conèixer molt bé la història del protagonista de la seva novel·la.

Fa més de 10 anys que Gironell va començar a escriure. Ha publicat diversos llibres com ara El pont dels jueus al 2007, La venjança del bandoler al 2008, L’arqueòleg al 2011 o L’últim heroi al 2015. Amb aquesta novel·la sobre Jean Leon, l’escriptor de Besalú s’ha acabat de consagrar dins el món de les lletres catalanes guanyant el Premi Ramon Llull 2018.

En acabar la presentació, al pati cobert de Vinseum, els assistents van poder degustar dos vins elaborats al celler Jean Leon: el Jean Leon 3055 chardonnay i el Jean Leon 3055 merlot petit verdot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: