Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació Catalana per la Pau explica la situació de dones refugiades a Jordània i el Líban

Es tracta d’uns dels actes emmarcats dins del programa d’activitats del Dia Internacional de les Dones.

Aquest dimarts al vespre, l’Escorxador acollia un dels actes emmarcats en la celebració del Dia Internacional de les Dones. Es tractava d’una xerrada sobre la situació de les dones refugiades a Jordània i Líban a càrrec de Teresa Palop, responsable de l’Àrea mediterrània de l’Associació Catalana per la Pau. La proposta era compartir l’experiència d’aquesta ONG que porta 25 anys treballant en cooperació i per al desenvolupament dels drets de les dones en l’àrea mediterrània. Segons explicava la Teresa Palop, la situació actual és de retrocés dels drets de les dones a causa de l’increment dels autoritarismes i els fonamentalismes religiosos.

 

Aquesta situació provoca diferents casos de violència econòmica, social i física vers les dones. Palop explicava que en aquests països àrabs hi ha una xarxa d’organitzacions de dones molt potents que són les que lluiten per a reivindicar els seus drets i són amb qui treballen i tenen contacte des de l’Associació Catalana per la Pau.

La regidora d’Igualtat, Cooperació i Solidaritat, Montse Arroyo, comentava que amb aquesta activitat s’ha volgut destacar la dificultat que té ser dona i refugiada.

Aquesta xerrada estava plantejada per la setmana de Solidaritats però degut al context polític del moment es va decidir suspendre i és ara, en motiu del Dia Internacional de les Dones, que s’ha volgut reprendre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: