Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha liquidat el pressupost del 2017 amb un superàvit de 2’7M€

Un dels temes més destacats del Ple ordinari del mes de març celebrat aquest dimarts ha estat el tancament de comptes de l’ajuntament i dels ens i organismes que en depenen.

Respecte a l’ajuntament, el regidor d’hisenda Aureli Ruiz, apuntava un romanent de tresoreria de 2 milions 700 mil euros. D’aquests, 260.000 corresponen al romanent de l’any anterior i 900 mil euros són d’una partida d’inversió pressupostada però que el govern ha decidit no executar, corresponent a la reforma de l’antic hospital. Descomptant aquestes quantitats el romanent real seria d’un milió 540 mil euros. Malgrat tot, no es van assolir els ingressos previstos, que es van quedar en 65.000€ per sota del pressupostat, i el romanent respon bàsicament als estalvis. Aureli Ruiz, parla de bona gestió i destaca que, tot i els estalvis, els serveis s’han continuat prestant.

El regidor del PP, Josep Ramon, apunta que és positiu que s’hagin tancat els comptes amb superàvit, però lamenta que no hagi estat per majors ingressos i considera que es podria haver impulsat el planejament urbanístic per afavorir major activitat econòmica.

Ramon Arnabat de VeC va recordar que ja en el debat de pressupostos no van compartir ni les inversions ni alguns ingressos. També va reconèixer que a nivell tècnic el tancament era correcte i va tornar a alertar de la partida de cobraments dubtosos.

Just en aquest moment del debat van entrar al saló de plens membres del CDR de Vilafranca amb cartells criticant l’alcalde per haver penjat la bandera espanyola dalt de l’ajuntament.

Tot seguit va ser el torn de la republicana Mònica Hill, que també marcava distàncies amb el pressupost de l’equip de govern, indicant que no haurien tancat amb un romanent tant gran i que haurien dedicat més recursos per inversió social.

I la CUP també coincidia amb algunes crítiques de la resta de l’oposició. D’altra banda el regidor Marcel Martínez, apuntava que s’han decidit moviments pressupostaris per aplicar-los a la urbanització de les vies, sense passar pel ple, i es queixava de manca de participació ciutadana.

Es tractava de donar compte, per tant no hi havia votació i l’alcalde, Pere Regull, va cloure el debat apuntant una llista de diversos ajuntaments que també han tancat amb superàvit, indicant que ho fan tots els que poden, perquè sinó es pot perdre l’autonomia municipal dels pressupostos.

A la part final del Ple hi va haver un segui de mocions. Les dues primeres les presentava la CUP, una sobre la incorporació de la perspectiva de gènere a l’urbanisme de la vila, que es va aprovar per unanimitat, i una altre per recuperar l’oficina municipal de l’habitatge a la que el govern hi va donar un suport parcial. Assenyalant que el servei de l’oficina es canalitza a través de l’OAC, i comprometent-se a donar més informació.

ERC també presentava dues mocions que van ser parovades per unanimitat. Una per aprofitar espais en desús i una altra per la millora de les sales d’estudi.

VeC presentava dues mocions més. La primera, que plantejava un pla de millora de l’espai públic, va quedar sobre la taula per intentar arribar a un consens. La segona, per alliberar des pals de fusta les voreres, es va aprovar per unanimitat.

Ple

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: