Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JxC va celebrar dissabte a Vilafranca una reunió de treball amb candidats i diputats

A la reunió hi va intervenir el president, Carles Puigdemont.

Junts per Catalunya celebrava dissabte al matí al Vinseum de Vilafranca una reunió de treball amb candidats i diputats al Parlament de Catalunya. A la reunió, a porta tancada, hi intervenien l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i els diputats Eduard Pujol, Elsa Artadi, o Laura Borràs, entre d’altres.

La trobada també comptava amb la presència de l’expresident del Parlament, Joan Rigol, o els consellers cessats Jordi Turull i Josep Rull. La reunió la seguia per streaming i des de Brussel·les, el president Carles Puigdemont, que va fer una intervenció final.

Puigdemont va parlar de la situació nova, extraordinària i única que viu la política catalana, i alhora el conjunt de la política europea. Va recordar el compromís europeista de la nació catalana, i va advertir a les institucions europees que hi ha un clam social perquè les coses canviïn.

També va explicar que molts ciutadans europeus no entenen com pot haveu-hi presos polítics en un estat de la Unió Europea, i va lamentar la manca de divisió de poders a l’Estat Espanyol, preguntant-se com un jutge pot barrar el pas a la política.

Puigdemont va apuntar que  Catalunya ha començat una llarga marxa, cívica, pacífica i pacient que no té marxa enrere. I també va exposar que Juts x Catalunya és una eina nova, no és només un grup parlamentari, que pot contribuir a fer possible la república.

L’acte va comptar amb l’assistència també de representants del PDeCAT al territori, amb el president del partit a Vilafranca, Martí Compte, o el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, entre d’altres.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: