Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC denuncia que Territori ha incomplert l’acord d’adequació del vial alternatiu a la C-15

JARC ha presentat un escrit al Departament de Territori i Sostenibilitat per fer palès l’incompliment en l’habilitació del vial alternatiu de la C-15 per al trànsit de maquinària agrícola.

Durant la darrera reunió entre els representants de JARC i de Territori, celebrada el 23 de maig de l’any passat, l’Administració es va comprometre a presentar un projecte d’adequació d’aquest vial, que havia d’estar executat abans d’iniciar-se la sega i la verema d’enguany. Segons la JARC el vial no compta amb l’amplada suficient, en alguns punts hi ha revolts tancats i l’asfalt, també en determinats punts, no està en bones condicions. Tenint en compte que la pagesia no ha estat informada encara sobre quines obres es farien per corregir les deficiències de seguretat i mobilitat del vial alternatiu, JARC considera impossible que aquestes estiguin llestes abans del 15 de juny, per l’inici de les tasques de recol·lecció agrícola d’enguany. Jaume Domènech és el vicepresident de JARC a la província de Barcelona.

JARC es queixa de que l’incompliment del Departament de Territori obliga a haver de demanar l’autorització de pas excepcional dels tractors per la C-15 entre Igualada i, com a mínim, Puigdàlber des del 15 de juny fins al 20 d’octubre, coincidint amb la collita dels cereals i la verema.

L’organització agrària destaca que hi ha dos trams especialment problemàtics; el situat abans d’arribar a la carretera BV-2126 i el nou itinerari entre els enllaços de Puigdàlber i Torrelavit.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: