Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Innovi celebra la seva Assemblea anual fent una crida al sector per sumar esforços

Aquest dijous al matí es va celebrar a Vilafranca l’Assemblea General Ordinària d’Innovi, el Clúster Vitivinícola Català. S’ha fet una aposta important per la investigació i la innovació.

En la reunió, on es va lliurar la Memòria Anual, s’ha valorat molt positivament l’execució de projectes durant el 2017 i s’han destacat els reptes més rellevants per al 2018. Així, l’any passat va ser molt potent amb l’execució de 10 projectes de R+D+i amb un pressupost de quasi 4 milions d’euros i subvencions obtingudes de 2,5 M. El president d’Innovi, Jaume Mata, destaca que volen fer arribar als cellers què participar al clúster sempre té un retorn.
El treball en defensa del medi ambient és i ha estat important per Innovi, però Mata remarca també que no poden deixar de banda la base com és la investigació en la terra i la vinya per millorar el producte i de retruc treballar també per millorar les vendes.
L’entitat ha posat un especial èmfasi en què els projectes que es porten a terme són fruït d’una reflexió per definir eixos estratègics que permetin impulsar projectes ambiciosos i innovadors de sector en àrees com el canvi climàtic i sostenibilitat; l’eficiència productiva i indústria 4.0;
producte, enologia i salut; i finalment mercat i consumidor.
Jaume Mata ha destacat que el 2018 és un any engrescador amb molts reptes per davant i en el qual la recuperació de l’economia hauria de traduir-se també en un reforç de les línies d’investigació i desenvolupament per tal d’apropar la innovació a les empreses. Alguns dels projectes destacats són “Bodegues sostenibles 4.0”, on s’està desenvolupant una eina que permeti als cellers millorar la seva sostenibilitat econòmica i ambiental mitjançant la implementació de tecnologies renovables de forma intel·ligent o el projecte “Bodegues intel·ligents 4.0”, que suposa la posada en marxa d’una eina de monitorització de la gestió energètica durant tota la cadena de producció del vi i el cava, des de la recol·lecció fins a l’embotellat i emmagatzematge.
També s’estan realitzant projectes per calcular la petjada hídrica en el sector vitivinícola i per realitzar una diagnosi sobre la gestió de l’aigua en les empreses del sector, per tal de millorar-la i fer-la més eficient.
L’Assemblea d’Innovi ha comptat amb la presència de Pere Regull. L’alcalde felicitav l’organització per la feina realitzada, tot destacant la col·laboració mútua iniciada fa molts anys entre les dues organitzacions i posant en valor la important tasca que realitza Innovi per un sector clau en la singularitat del territori.
INNOVI representa el clúster del sector vitivinícola català i promou la competitivitat de les empreses associades per poder afrontar favorablement la globalització mitjançant la innovació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: